Logo Autobedrijf Lokerse

Automatische versnellingsbak spoelen

Steeds meer mensen hebben bij de laatste aanschaf van een auto voor een automatische versnellingsbak gekozen. Omdat u het lekker vindt rijden en geen zin meer in dat schakelen heeft. Autofabrikanten maken de automaten tegenwoordig steeds geavanceerder, zodat u rustig en zonder schokken kunt schakelen. 

Deze schakelingen vragen om een specifieke olie. Als u voor een onderhoudsbeurt komt, wordt de motorolie en het oliefilter vervangen, maar de olie in de versnellingsbak blijft zitten. Als de olie té lang blijft zitten, krijgt u vervuilde olie. Dat zorgt voor het dichtslibben van stuurunits en kanalen. Vaak krijgt u dan de volgende kenmerken

  • Uw auto gaat minder goed schakelen
  • De versnellingsbak bonkt of slipt bij het overschakelen
  • Er zit een hapering in het schakelen

Na verloop van tijd zorgt dit natuurlijk voor ergenis, omdat uw auto eerst veel lekkerder schakelde. Dit niet alleen, het is ook niet goed voor uw versnellingsbak. Dit kan hoog in de kosten oplopen.

Daarom is het van belang dat om de 60.000-80.000 km uw automaat een goede beurt krijgt. Wij zullen de bak voor u spoelen, het filter vervangen en de olie verversen. Hierna kunt u weer een lange tijd van uw automaat genieten. Service, waar u een voordeel aan heeft!

Automaat voor het spoelen Automaat na het spoelen
Maak hier een afspraak! Of bel 0113-382810